online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
moeilijk
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocolade-cakerol met advocaatcrème

Chocolade-cakerol met advocaatcrème

ingrediënten

150 gram pure chocolade

150 gram melkchocolade

6 eieren

175 gram witte basterdsuiker

3 eetlepels bloem

1 eetlepel cacaopoeder

300 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker

1 zakje slagroomversteviger

6 eetlepels advocaat

poedersuiker

chocoladevlokken


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Smelt de chocolade samen met 2 eetlepels water au bain-marie of in de magnetron op 400 Watt. Laat het daarna ongeveer 15 minuten afkoelen, en roer het chocolademengsel regelmatig door.
  • 3 Doe de eieren en de suiker in een kom en klop 10 minuten totdat het mengsel licht en schuimig is.
  • 4 Blijf kloppen en schep de gesmolten en afgekoelde chocolade er voorzichtig bij.
  • 5 Zeef de bloem en de cacaopoeder boven het chocolademengsel en spatel het erdoor.
  • 6 Giet dit beslag op de bakplaat en bak de cake 12 minuten in het midden van de oven. Keer de cake op een nieuw (met poedersuiker bestrooid) vel bakpapier op een taartrooster en trek het andere bakpapier er voorzichtig af. Laat de cake bijna helemaal afkoelen.
  • 7 Klop ondertussen de slagroom samen met de vanillesuiker en de slagroomversteviger totdat deze lobbig wordt.
  • 8 Meng de advocaat er lepel voor lepel door. Verdeel de advocaatvulling gelijkmatig over de cake.
  • 9 Rol de cake daarna, met behulp van het bakpapier op. Bestrooi de bovenkant van de rol met poedersuiker en de chocoladevlokken.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 9 gram