voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
brunch, ontbijt
recepten Chocolade-frambozencroissants

Chocolade-frambozencroissants

ingrediënten

1 blik croissantdeeg

2 eetlepels hazelnootpasta

4 theelepels frambozenjam

2 eieren


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deeglapjes van 1 blik croissantdeeg los en leg ze naast elkaar.
  • 2 Bestrijk 4 driehoekjes deeg met hazelnootpasta en laat 1 cm van de rand van het deeg vrij. Schep 1/2 eetlepel frambozenjam in het midden op de hazelnootpasta.
  • 3 Klop 2 eieren los. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan.
  • 4 Steek sterren of een kerstboompjes uit het overgebleven croissantdeeg en plak dit met ei op de broodjes.
  • 5 Bak ze met 5 cm tussenruimte op de ingevette bakplaat in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Croissantjes van kant-en-klaar croissantdeeg zijn lekker makkelijk te maken. . Ook heel makkelijk, en nóg lekkerder: glazuur de croissants na het afbakken. Gebruik hiervoor 75 gram poedersuiker gemengd met circa 3 theelepels water. . Garneer de croissants met suikerglazuur met zachte zilverparels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 8 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier