voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
brunch, ontbijt
Recepten Chocolade-frambozencroissants

Chocolade-frambozencroissants

ingrediënten

1 blik croissantdeeg

2 eetlepels hazelnootpasta

4 theelepels frambozenjam

2 eieren


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deeglapjes van 1 blik croissantdeeg los en leg ze naast elkaar.
  • 2 Bestrijk 4 driehoekjes deeg met hazelnootpasta en laat 1 cm van de rand van het deeg vrij. Schep 1/2 eetlepel frambozenjam in het midden op de hazelnootpasta.
  • 3 Klop 2 eieren los. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan.
  • 4 Steek sterren of een kerstboompjes uit het overgebleven croissantdeeg en plak dit met ei op de broodjes.
  • 5 Bak ze met 5 cm tussenruimte op de ingevette bakplaat in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Croissantjes van kant-en-klaar croissantdeeg zijn lekker makkelijk te maken. . Ook heel makkelijk, en nóg lekkerder: glazuur de croissants na het afbakken. Gebruik hiervoor 75 gram poedersuiker gemengd met circa 3 theelepels water. . Garneer de croissants met suikerglazuur met zachte zilverparels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 8 gram