online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocolade-ijs met rode peper en kersen

Chocolade-ijs met rode peper en kersen

ingredi├źnten

50 gram pecannoten

250 gram pure chocolade

3 rode pepers

1 verse gember

75 milliliter slagroom

2 eetlepels cognac

500 milliliter chocolade-ijs

100 gram kersen

1 eetlepel gemberbolletje op siroop


benodigdheden

4 timbaaltjes

  • 1 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Hak de helft van de noten grof.
  • 2 Smelt 150 gram chocolade au bain-marie.
  • 3 Snijd 1 rode peper zonder zaadjes in kleine stukjes. Halveer de andere pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • 4 Meng de gehakte peper, geraspte gember, slagroom en cognac door de gesmolten chocolade.
  • 5 Spoel de vormpjes om met koud water, giet het chocolademengsel erin en zet ze in de diepvries.
  • 6 Laat het chocolade-ijs iets zachter worden en schep de kersen, gembersnippers en gehakte pecannoten erdoor.
  • 7 Vul de vormpjes uit de diepvries op met dit mengsel. Zet terug in de diepvries om op te stijven.
  • 8 Smelt de rest van de chocolade, doop de halve rode pepers erin en laat even drogen.
  • 9 Dompel de vormpjes enkele tellen in heet water en stort het ijs op bordjes.
  • 10 Garneer met de rest van de noten en de chocoladepepers.

bereidingstip

Vervang het chocolade-ijs door stracciatella- of kaneelijs.. Neem amandelen of hazelnoten in plaats van pecannoten.


voedingswaarde

energie 830 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 10 gram