voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolade-koffie ‘melt’

Chocolade-koffie ‘melt’

ingredi├źnten

1 reep pure chocolade

1 reep melkchocolade

liter vanilleroomijs

4 kopjes espressokoffie


benodigdheden

ijsbolschep

  • 1 Smelt de chocolade en laat ondertussen het ijs een beetje zachter worden.
  • 2 Laat de chocolade al roerend weer afkoelen tot lauwwarm en spatel de chocolade in ‘slierten’ door het ijs.
  • 3 Laat het ijs weer goed bevriezen en schep er dan bollen van.
  • 4 Leg een bol ijs in een koffiekopje en schenk er een sterke espresso over. Serveer direct!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram