online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocolade-koffie ‘melt’

Chocolade-koffie ‘melt’

ingrediënten

1 reep pure chocolade

1 reep melkchocolade

liter vanilleroomijs

4 kopjes espressokoffie


benodigdheden

ijsbolschep

  • 1 Smelt de chocolade en laat ondertussen het ijs een beetje zachter worden.
  • 2 Laat de chocolade al roerend weer afkoelen tot lauwwarm en spatel de chocolade in ‘slierten’ door het ijs.
  • 3 Laat het ijs weer goed bevriezen en schep er dan bollen van.
  • 4 Leg een bol ijs in een koffiekopje en schenk er een sterke espresso over. Serveer direct!


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram