online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocolade-meringues met koffiecrème

Chocolade-meringues met koffiecrème

ingrediënten

1 eetlepel citroensap

3 eieren

150 gram witte basterdsuiker

2 eetlepels cacaopoeder

1 theelepel azijn

100 gram boter

100 gram poedersuiker

1 theelepel koffie


benodigdheden

keukenpapier

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 140ºC.
  • 2 Veeg een mengkom en de gardes van een mixer schoon en vetvrij met een stukje keukenpapier met citroensap.
  • 3 Klop de eiwitten tot ze net stijf worden. Voeg tijdens het kloppen steeds 2 eetlepels suiker toe en klop goed door.
  • 4 Ga door tot alle suiker is verwerkt en het eiwitschuim dik en glanzend is.
  • 5 Schep 3/4 van de cacao en de azijn erdoor en roer circa 5 keer met een lepel door het mengsel zodat het schuim een gemarmerd effect krijgt.
  • 6 Verdeel volle eetlepels met meringueschuim over de bakplaten en bak circa 1 uur in de oven.
  • 7 Schakel de oven daarna uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen.
  • 8 Klop intussen de boter luchtig. Schep de poedersuiker erdoor en meng tot een luchtige botercrème.
  • 9 Meng 1 theelepel cacao met de koffie en 1 theelepel gekookt water en roer het koffiemengsel door de botercrème.
  • 10 Plak voor elk gebakje 2 meringues met de platte kant tegen elkaar met een lepel koffiecrème.
  • 11 Leg op een schaal en bestuif met de rest van de cacao.

bereidingstip

Gebruik een theezeefje om de meringues gelijkmatig met cacao te bestuiven.


voedingswaarde

energie 150 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 1 gram