online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje
Recepten Chocolade-salami

Chocolade-salami

ingredi├źnten

75 gram gedroogde cranberry's

100 milliliter dessertwijn

50 gram pistachenoten

50 gram blanke hazelnoten

50 gram blanke amandelen

150 gram bitterkoekjes

150 gram amandelkoekjes

150 gram biscuits

250 gram pure chocolade

75 gram boter

50 gram bigarreaux

poedersuiker


benodigdheden

vershoudfolie

keukengaren

  • 1 Wel de cranberry’s in de, eventueel iets verwarmde, dessertwijn. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pistache- en hazelnoten circa 2 minuten.
  • 2 Verkruimel de koekjes met je handen.
  • 3 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten op 400 Watt in de magnetron. Roer goed door.
  • 4 Meng de gewelde cranberry’s, geroosterde noten, amandelkoekjes en bigarreaux door de chocolade.
  • 5 Leg een dubbele laag vershoudfolie op het werkvlak. Schep het chocolademengsel erop en rol tot een worst. Draai de uiteinden strak dicht als een toffee. Laat de ‘worst’ minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Verwijder het folie. Rol de chocolade-salami royaal door poedersuiker of wrijf deze ermee in. Knoop, voor het echte worsteffect, eventueel wat keukengaren eromheen.

bereidingstip

Vervang de bigarreaux door gekonfijte sinaasappelschilletjes of sukade en neem in plaats van cranberry’s stukjes gedroogde abrikozen of blanke rozijnen.. Vervang de dessertwijn door limoncello, rum of espressokoffie.. Maak de chocoladeworst iets pittiger en voeg 1/2 theelepel chilipoeder of een snufje cayennepeper toe aan het chocolademengsel.


voedingswaarde

energie 720 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 10 gram