online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocolade-truffeltaart

Chocolade-truffeltaart

ingredi├źnten

150 gram boter

260 gram bastognekoeken

260 gram speculaas

600 milliliter slagroom

3 eetlepels suiker

600 gram pure chocolade

30 milliliter amandellikeur

cacaopoeder

125 gram frambozen


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim.
  • 2 Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  • 3 Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden.
  • 4 Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  • 5 Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom.
  • 6 Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde

energie 800 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 7 gram