voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocolade-truffeltaart

Chocolade-truffeltaart

ingredi├źnten

150 gram boter

260 gram bastognekoeken

260 gram speculaas

600 milliliter slagroom

3 eetlepels suiker

600 gram pure chocolade

30 milliliter amandellikeur

cacaopoeder

125 gram frambozen


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim.
  • 2 Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  • 3 Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden.
  • 4 Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  • 5 Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom.
  • 6 Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 7 gram