online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocoladecakejes met zachte vulling en ijs

Chocoladecakejes met zachte vulling en ijs

ingrediënten

2 eetlepels zachte boter

150 gram zachte boter

150 gram suiker

3 eieren

150 gram cakemeel

6 eetlepels cacaopoeder

6 stukjes extra pure chocolade

4 eetlepels poedersuiker

6 bolletjes vanille-ijs


benodigdheden

6 muffinbakvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2 Smeer de binnenkant van de muffinvormpjes in met de zachte boter. Roer de boter en suiker door elkaar.
  • 3 Klop met een handmixer eerst de eieren door dit mengsel en vervolgens het cakemeel. Mix ten slotte de cacaopoeder erdoor.
  • 4 Vul de vormpjes voor driekwart met dit deeg. Duw in elk vormpje een stukje chocolade en zorg dat de bovenkant van het deeg weer gesloten is. Bak de cakejes circa 10 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Haal het ijs uit de diepvries.
  • 6 Leg op elk bord een cakeje. Bestrooi het met poedersuiker.
  • 7 Schep een bolletje ijs naast het cakeje en dien meteen op.
  • 8 Bij het aansnijden van het cakeje loopt de vulling, het gesmolten stukje chocolade, eruit.

bereidingstip

Vervang de stukjes bittere chocolade door witte chocolade.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 8 gram