voor 10:00 besteld vandaag in huis

1 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocoladecrème met abrikozen

Chocoladecrème met abrikozen

ingrediënten

5 abrikozen

2 eetlepels sinaasappellikeur

2 bitterkoekjes

1 kandijkoekje

25 gram extra pure chocolade

50 gram mascarpone

cacaopoeder


  • 1 Wel de abrikozen in de, eventueel iets verwarmde, likeur. Schep de helft van de koekkruimels in een glas of schaaltje.
  • 2 Smelt de chocolade al roerend au bain-marie of in de magnetron 1-2 minuten op 300 Watt. Roer de gesmolten chocolade door de mascarpone.
  • 3 Halveer de abrikozen en leg ze op de koekkruimels. Schep de chocoladecrème erop, verdeel de rest van de koekkruimels erover en strooi er een vleugje cacaopoeder over.

bereidingstip

Vervang sinaasappellikeur door amandellikeur en neem eens witte in plaats van pure chocolade.. Neem in plaats van bitterkoekjes of kandijkoek 2 bokkenpootjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 8 gram