voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht
Recepten Chocoladeflensjes met specerijencrème

Chocoladeflensjes met specerijencrème

ingrediënten

2 eieren

2 eetlepels suiker

125 gram bloem

2 theelepels cacaopoeder

400 milliliter melk

200 gram demi crème fraîche

200 gram Griekse yoghurt

theelepel kaneelpoeder

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 theelepel sinaasappelschil

25 gram boter


  • 1 Kluts de eieren en meng er al kloppend de suiker, de bloem, het cacaopoeder en een snufje zout door.
  • 2 Voeg in een straaltje al roerend de melk toe tot een glad beslag. Laat dit 15 minuten rusten.
  • 3 Meng intussen door de demi crème fraîche of Griekse yoghurt, het kaneelpoeder, het kruidnagelpoeder en de geraspte sinaasappelschil.
  • 4 Bak 8 dunne flensjes in een beetje boter. Vouw ze in vieren en serveer ze met de specerijencrème.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram