voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocoladefondue

Chocoladefondue

ingredi├źnten

225 gram pure chocolade

125 milliliter slagroom


  • 1 Neem een grote pan warm water en hang daarin een kleinere pan, zo dat de bodem het water net niet raakt (au bain-marie).
  • 2 Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze samen met de slagroom in de kleine pan.
  • 3 Zet het pannetje of een vuurvast schaaltje op een waxinelichthoudertje op tafel. Roer af en toe door als de chocolade lijkt te stollen.
  • 4 Serveer naar wens met fruit, koekjes en ander snoepgoed (zie tips).

bereidingstip

Fruit dippen: neem dan aardbei, ananas of stukjes banaan.. Zoet dippen: neem dan soesjes, lange vingers, schuimpjes of marshmallows.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 4 gram