online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocoladefondue

Chocoladefondue

ingredi├źnten

225 gram pure chocolade

125 milliliter slagroom


  • 1 Neem een grote pan warm water en hang daarin een kleinere pan, zo dat de bodem het water net niet raakt (au bain-marie).
  • 2 Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze samen met de slagroom in de kleine pan.
  • 3 Zet het pannetje of een vuurvast schaaltje op een waxinelichthoudertje op tafel. Roer af en toe door als de chocolade lijkt te stollen.
  • 4 Serveer naar wens met fruit, koekjes en ander snoepgoed (zie tips).

bereidingstip

Fruit dippen: neem dan aardbei, ananas of stukjes banaan.. Zoet dippen: neem dan soesjes, lange vingers, schuimpjes of marshmallows.


voedingswaarde

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 4 gram