voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocoladefudgetaartjes

Chocoladefudgetaartjes

ingrediënten

200 gram bloem

75 gram suiker

100 gram boter

1 eidooier

1 eetlepel melk

300 gram pure chocolade

200 milliliter gecondenseerde melk

30 gram boter

100 gram pecannoten


benodigdheden

8 kleine lage taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Meng de bloem met de suiker en een snufje zout en kneed de boter er snel met de vingertoppen doorheen.
  • 2 Voeg eidooier en melk toe en sneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast rusten.
  • 3 Verwarm de chocolade met de gecondenseerde melk, boter en een snufje zout. Roer glad en laat al roerend een beetje afkoelen.
  • 4 Houd 24 pecannoten apart. Hak de rest van de noten grof en roer door de fudge.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek er 8 cirkels uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Snijd de opstaande randen netjes bij en prik gaatjes in de bodem.
  • 6 Leg er bakpapier en de blindbakvulling in en bak de taartbodems in circa 10 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat afkoelen.
  • 7 Vul de taartbodems met de fudge en duw er 3 pecannoten in. Laat nog circa 1 uur opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 10 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier