voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocoladekoekjes met biet en pistache

Chocoladekoekjes met biet en pistache

ingrediënten

100 gram zachte boter

125 gram bruine basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

1 eidooier

150 gram bloem

1 theelepel cacaopoeder

snufje kaneelpoeder

snufje speculaaskruiden

theelepel bakpoeder

100 gram gekookte bieten

75 gram pure chocolade

50 gram pistachenoten


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Mix in een keukenmachine de boter met de basterd- en vanillesuiker romig. Klop het ei en de eidooier erdoor tot alles goed is gemengd.
  • 3 Zeef de bloem, cacao-, kaneel- en bakpoeder boven dit mengsel en mix tot een zacht deeg. Spatel de geraspte biet en chocolade erdoor.
  • 4 Vorm met twee vochtige lepels circa 12 balletjes van het deeg. Leg ze met tussenruimte op de bakplaten en druk wat platter.
  • 5 Bestrooi met de pistachenoten en bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram