voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocolademousse met mandarijn-muntsaus

Chocolademousse met mandarijn-muntsaus

ingredi├źnten

175 gram pure chocolade

5 eiwitten

175 milliliter slagroom

1 blikje mandarijn

1 eetlepel sinaasappellikeur

8 muntblaadjes


  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken.
  • 2 Klop de slagroom lobbig en schep door de gesmolten chocolade. Spatel de eiwitten luchtig erdoor. Schep deze chocolademousse in glazen en zet circa 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Breng voor de saus de mandarijnen met 3 eetlepels van de siroop aan de kook. Voeg eventueel sinaasappellikeur toe en 4 muntblaadjes en pureer met een staafmixer tot een saus. Laat afkoelen.
  • 4 Serveer de chocolademousse met een beetje saus erop of de saus er apart bij. Garneer met de overige blaadjes munt.

bereidingstip

Vervang de mandarijnen in dit recept door perziken op siroop.. Ook lekker met een saus van gepureerde mango, sinaasappelsap en een snufje versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 7 gram