voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocolademousse met notenchip

Chocolademousse met notenchip

ingrediënten

175 gram pure chocolade

5 eiwitten

200 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

2 eetlepels walnoten

6 eetlepels bruine basterdsuiker


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop de eiwitten tot zachte pieken met een snufje zout. Klop de slagroom met de suiker half stijf.
  • 3 Spatel de eiwitten luchtig door de chocolade en schep daarna de slagroom erdoor.
  • 4 Schep de mousse in glazen en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Teken cirkels van 6 cm op het bakpapier. Meng de walnoten met de bruine suiker. Strooi dit mengsel in de cirkels.
  • 6 Bak 6-7 minuten in het midden van de oven. Laat de chips iets afkoelen. Buig ze, voordat ze hard zijn, met het bakpapier aan 2 kanten iets omhoog. Trek ze van het bakpapier en serveer ze als garnering bij de chocolademousse.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 10 gram