online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocolademousse met notenchip

Chocolademousse met notenchip

ingrediënten

175 gram pure chocolade

5 eiwitten

200 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

2 eetlepels walnoten

6 eetlepels bruine basterdsuiker


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop de eiwitten tot zachte pieken met een snufje zout. Klop de slagroom met de suiker half stijf.
  • 3 Spatel de eiwitten luchtig door de chocolade en schep daarna de slagroom erdoor.
  • 4 Schep de mousse in glazen en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Teken cirkels van 6 cm op het bakpapier. Meng de walnoten met de bruine suiker. Strooi dit mengsel in de cirkels.
  • 6 Bak 6-7 minuten in het midden van de oven. Laat de chips iets afkoelen. Buig ze, voordat ze hard zijn, met het bakpapier aan 2 kanten iets omhoog. Trek ze van het bakpapier en serveer ze als garnering bij de chocolademousse.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 10 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier