online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocolademoussetaart met peer

Chocolademoussetaart met peer

ingrediënten

4 eieren

200 gram witte basterdsuiker

200 gram pure chocolade

200 gram boter

2 handperen

1 eetlepel citroensap

50 gram melkchocolade


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 3 Klop met een mixer de eidooiers met de helft van de suiker tot een lichtgele, luchtige massa.
  • 4 Smelt de pure chocolade met de boter au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
  • 5 Klop de eiwitten stijf en voeg hierbij geleidelijk de rest van de suiker toe.
  • 6 Spatel de eiwitten door het chocolademengsel en schep het mengsel in de springvorm.
  • 7 Bak de taart in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • 8 Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in plakjes. Besprenkel met citroensap.
  • 9 Neem de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  • 10 Verdeel de plakjes peer over de taart en bestrooi met de geraspte chocolade.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram