voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocoladeperen met specerijen-ijs

Chocoladeperen met specerijen-ijs

ingredi├źnten

1 citroen

4 handperen

200 milliliter witte wijn

100 gram suiker

150 gram amandelspijs

1 eidooier

150 gram pure chocolade

1 eetlepel rum

50 gram boter

50 gram amandelschaafsel

1 liter roomijs

1 theelepel kaneelpoeder

theelepel nootmuskaat

1 eetlepel gestampte muisjes

1 vanillestokje


benodigdheden

appelboor

  • 1 Snijd een stuk schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Steek met de appelboor het klokhuis aan de onderkant eruit. Besprenkel de binnen- en buitenkant van de peren met het citroensap.
  • 2 Breng de witte wijn met de suiker en citroenschil aan de kook. Leg de peren erin. Houd het vocht tegen de kook aan en pocheer de peren circa 5 minuten. Keer ze regelmatig.
  • 3 Laat de peren afkoelen en zet ze kort in de diepvries zodat ze stevig worden. Laat het ijs iets zachter worden. Meng de specerijen door het ijs en zet terug in de diepvries.
  • 4 Meng de amandelspijs met de eidooier en vul de peren ermee. Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron. Meng de rum en boter erdoor.
  • 5 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrijk de peren met de chocolade en bestrooi met de amandelen.
  • 6 Zet de peren in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Serveer de peren met een bolletje specerijen-ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 12 gram