4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht
recepten Chocoladepopcorn met ijs en banaan

Chocoladepopcorn met ijs en banaan

ingredi├źnten

3 eetlepels arachideolie

3 eetlepels zonnebloemolie

300 gram popcornmais

3 zakjes chocoladeglazuur

2 bananen

2 eetlepels honing

500 milliliter vanille-ijs


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Zorg ervoor dat de pan heet is maar niet gaat roken, dan is de olie te heet. Test af en toe met een maiskorrel: als deze goed ronddraait of meteen poft, is de olie heet genoeg.
  • 2 Giet een dun laagje maiskorrels in de pan. Schud snel om en leg een deksel op de pan. Leg de deksel er net niet helemaal op, zodat de stoom die ontstaat kan ontsnappen. Kijk niet in de pan tijdens het poffen en schakel de warmtebron uit als het stil wordt in de pan.
  • 3 Laat de popcorn afkoelen in een schaal. Leg intussen de zakjes chocoladeglazuur in heet water zodat de chocolade smelt of bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Giet de chocolade over de popcorn en meng met een vochtige pollepel. Laat afkoelen.
  • 5 Verdeel de plakjes banaan over 4 bordjes of schaaltjes. Besprenkel met de honing. Schep in het midden 1 grote of 2 kleine bolletjes ijs. Bestrooi met de chocoladepopcorn.

bereidingstip

Gebruik eventueel een zakje magnetronpopcorn of kant-en-klare popcorn en giet daar de chocolade over. . Bestrooi de chocolade, voordat deze is afgekoeld, met gekleurde sprinkels. . Smelt zelf chocolade en verwarm daarvoor 200 gram stukjes pure chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 990 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 122 gram
eiwit 15 gram