voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chocoladepotje met speculaas

Chocoladepotje met speculaas

ingrediënten

125 gram pure chocolade

100 gram boter

3 eieren

50 gram suiker

60 gram bloem

1 theelepel speculaaskruiden

2 eetlepels poedersuiker


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

4 ovenvaste kopjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  • 2 Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel.
  • 3 Schep daarna het chocolademengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

bereidingstip

Kies eens voor chocolade met nootjes. . Vervang speculaaskruiden door een mespuntje kaneelpoeder met gemalen zwarte peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 9 gram