online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocoladetaart met bietjes

Chocoladetaart met bietjes

ingrediënten

250 gram bieten

200 gram pure chocolade

200 gram extra pure chocolade

4 eetlepels espressokoffie

200 gram boter

150 gram bloem

3 eetlepels cacaopoeder

1 theelepel bakpoeder

175 gram bruine basterdsuiker

5 eieren

poedersuiker

8 chocolaatjes

zilverpilletjes


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer of hak de bietjes tot een grove puree.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade bijna gesmolten is de koffie en boter toe en roer goed.
  • 3 Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en een snufje zout boven een aparte kom.
  • 4 Roer van de warmtebron af de basterdsuiker door het chocolademengsel en laat een beetje afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers en bietjespuree erdoor.
  • 5 Klop de eiwitten tot stijve, glanzende pieken en spatel deze door het chocolademengsel. Schep er luchtig het bloemmengsel door.
  • 6 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar (de kern mag nog wat vochtig zijn). Laat buiten de oven afkoelen.
  • 7 Bestrooi de taart met poedersuiker en versier met chocolaatjes en bakparels.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 10 gram