voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Chocoladetaart met bietjes

Chocoladetaart met bietjes

ingrediënten

250 gram bieten

200 gram pure chocolade

200 gram extra pure chocolade

4 eetlepels espressokoffie

200 gram boter

150 gram bloem

3 eetlepels cacaopoeder

1 theelepel bakpoeder

175 gram bruine basterdsuiker

5 eieren

poedersuiker

8 chocolaatjes

zilverpilletjes


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer of hak de bietjes tot een grove puree.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade bijna gesmolten is de koffie en boter toe en roer goed.
  • 3 Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en een snufje zout boven een aparte kom.
  • 4 Roer van de warmtebron af de basterdsuiker door het chocolademengsel en laat een beetje afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers en bietjespuree erdoor.
  • 5 Klop de eiwitten tot stijve, glanzende pieken en spatel deze door het chocolademengsel. Schep er luchtig het bloemmengsel door.
  • 6 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar (de kern mag nog wat vochtig zijn). Laat buiten de oven afkoelen.
  • 7 Bestrooi de taart met poedersuiker en versier met chocolaatjes en bakparels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 10 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier