voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
moeilijk
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak, tussengerecht
Recepten Chocoladetaart met romige cranberryvulling

Chocoladetaart met romige cranberryvulling

ingredi├źnten

8 eieren

200 gram suiker

50 gram gezouten boter

250 gram pure chocolade

1 eetlepel koekkruiden

60 gram cacaopoeder

100 gram bloem

100 gram cranberrycompote

100 gram mascarpone

200 milliliter slagroom


benodigdheden

springvorm

  • 1 Roer de cranberrycompote goed los met de mascarpone.
  • 2 Laat voor het glazuur de rest van de chocolade in de slagroom smelten op een lage stand en roer goed door. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met de cranberryroom. Leg de bovenkant erop.
  • 4 Zet de taart op het rooster boven een pan op een bakplaat. Giet het chocoladeglazuur over de taart en strijk met een groot mes de bovenkant glad. Laat overtollig glazuur wegvloeien langs de zijkant van de taart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 13 gram