online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocoladetaartjes met sinaasappelsaus

Chocoladetaartjes met sinaasappelsaus

ingrediënten

30 gram bloem

1 eetlepel bloem

2 eieren

25 gram suiker

100 gram pure chocolade

100 gram boter

pot sinaasappelmarmelade

2 eetlepels sinaasappellikeur

1 snufje nootmuskaat

1 eetlepel poedersuiker


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Vet de soufflébakjes in en bestuif ze met bloem.
  • 3 Klop de eieren met de suiker schuimig in een kom. Meng 30 gram bloem en een snufje zout erdoor.
  • 4 Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Roer de boter erdoor.
  • 5 Klop de gesmolten chocolade door het eimengsel tot een glad mengsel ontstaat.
  • 6 Verdeel dit over de schaaltjes en zet 10-12 minuten in het midden van de oven. Bak tot de buitenkant net stevig is, dan is de binnenkant nog vloeibaar.
  • 7 Verwarm de marmelade met de sinaasappellikeur en voeg een snufje nootmuskaat toe.
  • 8 Leg bordjes op de schaaltjes van de taartjes. Stort de taartjes en sprenkel er wat warme sinaasappelsaus overheen.
  • 9 Bestrooi eventueel met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de marmelade door bosvruchten- of kersenjam.


voedingswaarde

energie 535 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 6 gram