online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocoladeterrine met frambozen

Chocoladeterrine met frambozen

ingredi├źnten

175 gram witte chocolade

225 pure chocolade

1 eetlepel cacaopoeder

300 milliliter slagroom

7 blaadjes gelatine

6 eiwitten

75 gram witte basterdsuiker

200 gram frambozen


benodigdheden

1 cakevorm

  • 1 Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
  • 2 Verwarm de slagroom zonder te koken.
  • 3 Week de gelatine in ruim koud water.
  • 4 Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 5 Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
  • 6 Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
  • 7 Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
  • 8 Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
  • 9 Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 10 gram