online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Chocoladeterrine met frambozen

Chocoladeterrine met frambozen

ingredi├źnten

175 gram witte chocolade

225 pure chocolade

1 eetlepel cacaopoeder

300 milliliter slagroom

7 blaadjes gelatine

6 eiwitten

75 gram witte basterdsuiker

200 gram frambozen


benodigdheden

1 cakevorm

  • 1 Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
  • 2 Verwarm de slagroom zonder te koken.
  • 3 Week de gelatine in ruim koud water.
  • 4 Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 5 Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
  • 6 Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
  • 7 Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
  • 8 Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
  • 9 Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 10 gram