online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
moeilijk
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Chocoladetruffeltaart

Chocoladetruffeltaart

ingrediënten

5 eieren

150 gram suiker

100 gram bloem

100 gram maizena

50 gram cacaopoeder

2 theelepels bakpoeder

250 milliliter slagroom

200 gram pure chocolade

cacaopoeder

chocolaatje

chocoladekrullen


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de rand van de vorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de eieren met 2 eetlepels lauwwarm water schuimig. Voeg de suiker toe en klop tot het mengsel als een lint van de garde loopt.
  • 2 Zeef de bloem, de maïzena, de cacaopoeder en het bakpoeder erboven en spatel dit door het eimengsel. Schep dit beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  • 3 Haal de taart uit de vorm en laat deze afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits bewaard in een trommel of in plasticfolie).
  • 4 Snijd de taart horizontaal door. Verwarm de slagroom zonder te koken en smelt hierin de chocolade.
  • 5 Laat dit afkoelen, eventueel in een bak ijswater, en klop het daarna luchtig tot een crème. Verdeel een dun laagje chocoladecrème over een taarthelft en leg de andere helft erop.
  • 6 Bestrijk de boven- en zijkant van de taart met een pannenkoekmes een beetje ruw met de rest van de crème. Strooi of zeef er cacaopoeder over zodat de hele taart bedekt is en garneer met chocolaatjes.

bereidingstip

Rol de zijkant van de taart eens door chocoladevlokken of pure hagelslag.. Leg eens een laagje (amarene-)kersen op de chocoladecrème op de taarthelften.


voedingswaarde

energie 645 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 13 gram