voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Chrunchy paasijs

Chrunchy paasijs

ingredi├źnten

150 gram witte chocoladepaaseitjes

150 gram chocolade paaseitjes

150 gram chocolade paaseitjes

10 matzes

2 eieren

100 gram suiker

200 gram roomkaas naturel

250 gram bosvruchten

250 frambozen


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Smelt de paaseitjes au bain-marie en schep de matzestukjes erdoor. Giet dit mengsel op bakpapier, vouw dit dicht en leg het circa 10 minuten in de diepvries tot de chocolade hard is.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg de roomkaas in gedeelten toe en meng goed.
  • 3 Pureer de vruchten en schep deze door het roomkaasmengsel.
  • 4 Plet en verkruimel eventueel met een deegroller de chocolade uit de diepvries. Roer de kruimels door het roomkaas-vruchtenmengsel.
  • 5 Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door het mengsel. Schep het in een diepvriesdoos en zet deze minimaal 8 uur in de diepvries.

bereidingstip

Halveer enkele matzes, bestrijk ze met gesmolten chocolade en zet ze in het ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 14 gram