online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Citroen-boerenkool-maanzaadmuffins

Citroen-boerenkool-maanzaadmuffins

ingrediënten

100 gram boerenkool

2 eieren

150 gram boter

120 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

2 citroenen

200 gram zelfrijzend bakmeel

1 eetlepel maanzaad

100 gram poedersuiker


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Blancheer de boerenkool 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en pureer met de eieren tot een glad mengsel.
  • 3 Klop intussen de boter met de suiker luchtig. Voeg het boerenkoolmengsel al kloppend toe. Voeg de vanillesuiker, citroenrasp en het sap van 1 citroen toe en klop luchtig.
  • 4 Voeg het bakmeel, maanzaad en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bak circa 20 minuten in de oven.
  • 5 Meng intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap tot een glazuur. Neem de muffins uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  • 6 Giet het glazuur over de muffins en laat hard worden.

bereidingstip

Vervang het maanzaad in dit recept eventueel door gebroken lijnzaad.

wijnadvies

Het friszure van de citroenmuffins combineert extra lekker met Jean Sablenay Sauvignon Blanc.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 3 gram