online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
moeilijk
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Citroen-meringuetaart

Citroen-meringuetaart

ingrediënten

200 gram bloem

1 eetlepel bloem

15 gram maizena

100 gram witte basterdsuiker

125 gram boter

4 eieren

125 milliliter kookroom

75 gram kristalsuiker

1 citroen

1 keer basisrecept meringue


benodigdheden

deegroller

taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • 2 Meng bloem, maizena en basterdsuiker met een snufje zout.
  • 3 Kneed er de boter en 1 ei door tot een egaal deeg. Laat het deeg afgedekt 1/2 uur rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee.
  • 6 Leg een stuk bakpapier op het deeg. Verdeel de blindbakvulling erover en bak circa 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 7 Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Zet de oven op 120ºC.
  • 8 Klop de rest van de eieren met de kookroom en kristalsuiker tot een glad mengsel. Roer citroenrasp en -sap erdoor.
  • 9 Giet dit mengsel op het deeg in de vorm en bak circa 30 minuten in de oven tot het gestold is. Laat afkoelen.
  • 10 Spuit de meringue met een spuitzak over de taart.
  • 11 Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of met een brander.

bereidingstip

Voeg een kleine fijngehakte chilipeper aan de vulling toe voor extra pit.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 11 gram