voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
moeilijk
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Citroen-meringuetaart

Citroen-meringuetaart

ingrediënten

200 gram bloem

1 eetlepel bloem

15 gram maizena

100 gram witte basterdsuiker

125 gram boter

4 eieren

125 milliliter kookroom

75 gram kristalsuiker

1 citroen

1 keer basisrecept meringue


benodigdheden

deegroller

taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • 2 Meng bloem, maizena en basterdsuiker met een snufje zout.
  • 3 Kneed er de boter en 1 ei door tot een egaal deeg. Laat het deeg afgedekt 1/2 uur rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee.
  • 6 Leg een stuk bakpapier op het deeg. Verdeel de blindbakvulling erover en bak circa 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 7 Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Zet de oven op 120ºC.
  • 8 Klop de rest van de eieren met de kookroom en kristalsuiker tot een glad mengsel. Roer citroenrasp en -sap erdoor.
  • 9 Giet dit mengsel op het deeg in de vorm en bak circa 30 minuten in de oven tot het gestold is. Laat afkoelen.
  • 10 Spuit de meringue met een spuitzak over de taart.
  • 11 Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of met een brander.

bereidingstip

Voeg een kleine fijngehakte chilipeper aan de vulling toe voor extra pit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 11 gram