online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Citroencake met rozemarijn

Citroencake met rozemarijn

ingrediënten

50 gram amandelen

200 gram boter

250 gram suiker

4 eieren

1 citroen

2 theelepels rozemarijn

150 gram zelfrijzend bakmeel

1 citroen


benodigheden

cakevorm

satéprikker

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
  • 2 Klop de boter met 200 gram suiker glad en luchtig.
  • 3 Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  • 4 Voeg de citroenrasp, rozemarijn, amandelen en het bakmeel toe en roer tot een glad beslag.
  • 5 Leg de plakjes citroen, zonder dat ze elkaar overlappen, op de bodem van de cakevorm.
  • 6 Verdeel het cakebeslag erover en bak de cake in de oven in 45-60 minuten gaar en goudbruin.
  • 7 Maak intussen een siroop: verwarm de rest van de suiker met het citroensap tot de suiker is gesmolten.
  • 8 Stort de cake uit de vorm zodat de citroenplakjes aan de bovenkant zitten.
  • 9 Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de citroensiroop over de warme cake.
  • 10 Laat afkoelen.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 6 gram