voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Citroenpasta met groene groenten

Citroenpasta met groene groenten

ingredi├źnten

250 gram groene asperges

150 gram sugarsnaps

3 eieren

2 eidooiers

1 citroen

100 gram Parmezaanse kaas

400 gram tagliatelle

200 gram rauwe hammen

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verwijder indien nodig de houterige achterkant van de asperges. Kook de asperges en sugarsnaps 2-3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Klop de eieren met de eidooiers, citroenrasp en -sap, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper.
  • 3 Kook de pasta beetgaar en houd warm.
  • 4 Rooster de rauwe ham in een droge hete koekenpan krokant.
  • 5 Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de groenten toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 6 Roer het eimengsel gedurende 1 minuut door de warme pasta en verdeel de groenten erover.
  • 7 Bestrooi de pasta met de peterselie en de krokante ham. Serveer met de overige Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 43 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier