online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Citroenrisotto met gemarineerde kipkluifjes

Citroenrisotto met gemarineerde kipkluifjes

ingrediënten

12 kipkluifjes

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

300 gram risottorijst

1 liter kippenbouillon

1 liter groentebouillon

450 gram diepvriesdoperwten

1 citroen

25 gram Parmezaanse kaas

1 broccoli

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel honing

1 teentje knoflook

2 takjes tijm


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Leg de kipkluifjes met de marinade op de bakplaat en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig beginnen te worden.
  • 4 Voeg dan een scheutje hete bouillon toe, roer en voeg steeds een scheutje bouillon toe zodra de bouillon in de pan helemaal is opgenomen. Ga zo door tot de rijst beetgaar is.
  • 5 Voeg de doperwtjes, citroenrasp en een kneepje citroensap toe. Schakel de warmtebron uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 6 Breng de risotto op smaak met zout en peper en laat even staan. Kook intussen de broccoli.
  • 7 Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas, kipkluifjes uit de oven en de broccoli.

bereidingstip

Ben je een visliefhebber? Serveer de risotto met gebakken kabeljauwfilet in plaats van kipkluifjes.


voedingswaarde

energie 875 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 48 gram