online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Citroenrisotto met venkel en dille

Citroenrisotto met venkel en dille

ingrediënten

50 gram boter

1 ui

2 venkelknollen

400 gram risottorijst

1 liter groentebouillon

2 citroenen

1 bosje dille

100 milliliter crème fraîche

30 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de ui en venkel zacht.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  • 3 Voeg 250 ml bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen.
  • 4 Herhaal deze stap tot alle bouillon na circa 20 minuten op is en de rijst beetgaar is.
  • 5 Rasp de schil van 1 citroen.
  • 6 Schil beide citroenen dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  • 7 Roer de citroenrasp, partjes citroen, dille en crème fraîche door de risotto.
  • 8 Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi de citroenrisotto met de Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 14 gram