voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Citroenrisotto met venkel en dille

Citroenrisotto met venkel en dille

ingrediënten

50 gram boter

1 ui

2 venkelknollen

400 gram risottorijst

1 liter groentebouillon

2 citroenen

1 bosje dille

100 milliliter crème fraîche

30 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de ui en venkel zacht.
  • 2 Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  • 3 Voeg 250 ml bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen.
  • 4 Herhaal deze stap tot alle bouillon na circa 20 minuten op is en de rijst beetgaar is.
  • 5 Rasp de schil van 1 citroen.
  • 6 Schil beide citroenen dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  • 7 Roer de citroenrasp, partjes citroen, dille en crème fraîche door de risotto.
  • 8 Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi de citroenrisotto met de Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 14 gram