voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Citroentaart met blauwe bessen en rozemarijn

Citroentaart met blauwe bessen en rozemarijn

ingrediënten

200 gram bloem

1 eetlepel bloem

125 gram amandelen

150 gram suiker

3 citroenen

175 gram boter

3 eieren

150 gram boter

250 gram blauwe bessen

1 takje rozemarijn

10 eetbare viooltjes

poedersuiker


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in de taartvorm.
  • 3 Leg bakpapier met daarop blindbakvulling op het deeg en bak de bodem circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak nog 10 minuten verder.
  • 5 Laat de bodem afkoelen op een rooster.
  • 6 Verlaag de oventemperatuur naar 170ºC.
  • 7 Klop voor de vulling de eieren met de rest van de suiker, de rest van de citroenrasp en de helft van het citroensap.
  • 8 Voeg de gesmolten boter, de rest van het citroensap en de rest van de gemalen amandelen toe en meng goed.
  • 9 Schenk deze vulling op de taartbodem en bak 35-40 minuten in de oven tot de vulling gestold is.
  • 10 Laat de taart afkoelen op een rooster.
  • 11 Meng de blauwe bessen met de rozemarijn en verdeel ze in een streep over de afgekoelde taart.
  • 12 Garneer eventueel met viooltjes en bestuif de taart met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 7 gram