online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
10 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Citroentaart met meringue

Citroentaart met meringue

ingrediënten

150 gram boter

300 gram biscuits

4 eieren

1 blikje gecondenseerde melk

3 citroenen

100 gram suiker


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
  • 2 Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  • 3 Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling. Klop de eidooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig. Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengsel en roer goed door.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 6 Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
  • 7 Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een crème brûlée-brander de puntjes van het eiwit goudbruin of zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.

wijnadvies

Mousserende Neirano Asti Spumante of Moscatel Castillo de las Almenas.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 9 gram