online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Citroentaartje

Citroentaartje

ingrediënten

1 eetlepel bloem

150 gram bloem

140 gram suiker

100 gram boter

1 eidooier

2 citroenen

400 gram ricotta

100 milliliter crème fraîche

100 gram witte basterdsuiker

3 eieren

2 citroenen


benodigdheden

lage taartvorm

bakpapier

  • 1 Vet de taartvorm in en bestrooi hem met 1 eetlepel bloem.
  • 2 Kneed met koele hand snel een deeg van de bloem en de rest van de deegingrediënten en voeg een snuf zout toe. Druk het deeg gelijkmatig in de vorm en snijd de randjes netjes bij. Laat het deeg afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de suiker met 150 ml water tot de suiker is opgelost en laat zachtjes inkoken tot een siroop.
  • 4 Boen de citroenen goed schoon en snijd ze in plakken van 1/2 cm. Leg ze in de siroop en laat ze op lage stand 10 minuten zachtjes koken.
  • 5 Neem de plakjes citroen uit de siroop als de schil iets doorschijnend is en leg ze op een stuk bakpapier om af te koelen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 6 Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak de bodem 10 minuten voor. Neem de bodem uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
  • 7 Klop ondertussen de ricotta los met de crème fraîche, de basterdsuiker, de eieren, de citroenrasp en citroensap. Giet de vulling in de deegbodem en schud zodat er geen luchtbellen ontstaan. Strijk de bovenkant glad.
  • 8 Bak de taart op dezelfde temperatuur in circa 20 minuten gaar in de oven.
  • 9 Laat de taart afkoelen en bekleed hem dan met de plakjes citroen. Laat de taart eventueel afgedekt helemaal koud worden in de koelkast.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 10 gram