online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Citrusmousse

Citrusmousse

ingrediënten

3 blaadjes witte gelatine

2 eieren

2 sinaasappels

1 rode grapefruit

limoen

2 eetlepels suiker


  • 1 Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Zeef de geperste sappen en meet de hoeveelheid. Het moet totaal 200 milliliter zijn, voeg zo nodig nog extra limoensap toe.
  • 2 Klop de eidooiers met een eetlepel van de suiker au bain-marie tot een dikke crème. Blijf roeren tot de crème gebonden is.
  • 3 Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de crème tot ze zijn opgelost.
  • 4 Voeg het sap toe en roer alles heel goed door. Laat onder af en toe roeren afkoelen in een bak met koud water.
  • 5 Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Schep de crème er voorzichtig door. Schep in vier schaaltjes en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Lekker met partjes sinaasappel of grapefruit.

wijnadvies

Heerlijk met zo'n licht schuimende, licht alcoholische Moscato d'Asti.


voedingswaarde

energie 85 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram