voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Claressefilet met geroerbakte paddenstoelen

Claressefilet met geroerbakte paddenstoelen

ingrediënten

500 gram claressefilets

2 eetlepels bloem

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

4 takjes tijm

4 takjes salie

1 laurierblaadje

600 gram gemengde paddenstoelen


  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C.
  • 2 Bestrooi de vis met zout, peper en bloem. Verwarm 2 eetlepels van de olie met de boter in een grote koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
  • 3 Verwarm de rest van de olie en fruit de sjalotten circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 4 Voeg de knoflook, kruiden en paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand enkele minuten tot de paddenstoelen rondom bruin zijn. Breng de paddenstoelen op smaak met versgemalen peper en serveer ze bij de vis.

wijnadvies

Erg smakelijk met licht gekoeld rood: Beaujolais Villages, Domaine Brunet Pinot Noir of Villa Mondi Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram