voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht, tussengerecht
recepten Coleslaw met appel en druiven

Coleslaw met appel en druiven

ingredi├źnten

400 gram witte kool

50 gram mayonaise

50 gram zure room

1 theelepel wittewijnazijn

1 theelepel honing

2 theelepels kummel

2 groene appels

200 gram witte druiven zonder pit


  • 1 Schep de kool in een grote kom.
  • 2 Klop de mayonaise, zure room, azijn, honing en kummel met een flinke snuf zout en peper goed los.
  • 3 Schep deze dressing door de kool en laat afgedekt enkele uren, of nog lekkerder 1 dag, in de koelkast intrekken.
  • 4 Snijd de appels in dunne schijfjes of blokjes en halveer de druiven. Schep het fruit vlak voor het serveren door de koolsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 3 gram