voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Cookie plum crumble cake

Cookie plum crumble cake

ingrediënten

250 gram zachte boter

250 gram witte basterdsuiker

1 vanillestokje

citroen

5 eieren

250 gram zelfrijzend bakmeel

bloem

500 gram pruimen

100 gram bitterkoekjes

poedersuiker


benodigdheden

ovenschaal

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC en vet de ovenschaal of taartvorm in.
  • 2 Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker in een paar minuten glad en romig.
  • 3 Voeg het vanillemerg, de citroenrasp en een snuf zout toe.
  • 4 Klop de eieren één voor één erdoor.
  • 5 Voeg het bakmeel in gedeeltes toe en klop het beslag in een paar minuten luchtig.
  • 6 Bestuif de vorm met bloem en giet het beslag erin.
  • 7 Schud met de vorm zodat het beslag goed wordt verdeeld.
  • 8 Leg de pruimen met de snijkant naar boven op het beslag.
  • 9 Bevochtig de bitterkoekjes met wat water of likeur en bestrooi de pruimen ermee.
  • 10 Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  • 11 Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.
  • 12 Bestuif met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de bitterkoekjes door biscuitjes of hazelnootkoekjes.. Neem perziken in plaats van pruimen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 9 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier