online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Coq au vin blanc met venkel en rivierkreeftjes

Coq au vin blanc met venkel en rivierkreeftjes

ingredi├źnten

4 drumsticks

2 eetlepels olijfolie

50 gram boter

1 rode ui

1 teentje knoflook

300 milliliter kippenbouillon

375 milliliter witte wijn

eetlepel tijm

2 venkelknollen

2 tomaten

4 lente-/bosuitjes

200 milliliter kookroom

200 gram rivierkreeftjes

200 gram cocktailgarnalen

2 eetlepels platte peterselie


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie en de boter en bak hierin de drumsticks rondom lichtbruin.
  • 2 Voeg de rode ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten mee. Giet de bouillon en wijn erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten. Voeg de tijm, venkel, tomaten en bosui toe en stoof nog 5 minuten. Schep de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Zeef het stoofvocht boven een pan, roer de kookroom erdoor en kook in tot er 1/3 overblijft. Houd de groenten warm. Voeg de rivierkreeftjes toe aan de saus.
  • 4 Serveer de kip in diepe borden op een bedje groenten met de saus. Bestrooi de coq au vin met de peterselie. Lekker met stokbrood.

wijnadvies

Een recept voor een mooie Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 22 gram