voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

ingredi├źnten

4 kippenbouten

8 drumsticks

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

100 gram mager gerookt spek

2 eetlepels bloem

500 milliliter lichte rode wijn

500 milliliter kippenbouillon

5 takjes verse tijm

6 stengels bleekselderij

250 gram wortels

150 gram gedroogde pruimen

250 gram champignons


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
  • 3 Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
  • 4 Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 59 gram