online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

ingredi├źnten

4 kippenbouten

8 drumsticks

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

100 gram mager gerookt spek

2 eetlepels bloem

500 milliliter lichte rode wijn

500 milliliter kippenbouillon

5 takjes verse tijm

6 stengels bleekselderij

250 gram wortels

150 gram gedroogde pruimen

250 gram champignons


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
  • 3 Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
  • 4 Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde

energie 755 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 59 gram