online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Coq au vin rapide

Coq au vin rapide

ingredi├źnten

750 gram kipdijfilets

3 eetlepels bloem

50 gram boter

200 gram gerookte spekblokjes

3 teentjes knoflook

300 gram winterwortels

2 stengels bleekselderij

250 gram kastanjechampignons

1 potje zilveruitje

500 milliliter rode wijn

500 milliliter kippenbouillon

5 takjes tijm

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels bladselderij


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
  • 2 Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze in 8-10 minuten goudbruin.
  • 3 Schep de knoflook, wortel, bleekselderij en champignons erdoor en bak circa 5 minuten.
  • 4 Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe en stoof afgedekt circa 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
  • 5 Serveer de coq au vin met stokbrood of aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.. Gebruik ook eens witte wijn.

wijnadvies

Franse Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 47 gram