online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Corn on the cob met knoflook-kaasboter

Corn on the cob met knoflook-kaasboter

ingredi├źnten

100 gram zachte boter

100 gram oude kaas

2 teentjes knoflook

mespunt paprikapoeder

1 bosje verse bieslook

4 maiskolven

1 eetlepel olie


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng de boter met de kaas en knoflook in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • 2 Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en draai als laatste heel kort de bieslook mee. Schep over in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
  • 3 Bestrijk de mais met de olie (als de mais nog in het blad zit, verwijder dan alleen de buitenste bladeren en laat een laag zitten. Vouw het blad open, bestrijk met olie en vouw weer dicht).
  • 4 Verpak in folie en rooster de pakketjes op de barbecue in circa 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Serveer met de knoflook-kaasboter.


voedingswaarde

energie 445 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 11 gram