voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Coteletto alla Milanese

Coteletto alla Milanese

ingredi├źnten

4 haaskarbonades

4 ribkarbonades

100 gram bloem

2 eieren

150 gram paneermeel

2 eetlepels oregano

1 theelepel gedroogde oregano

4 eetlepels Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie

50 gram boter

400 gram borlottibonen

400 gram bruine bonen

1 blik tomatenblokjes

2 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

1 citroen

75 gram rucola


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg de karbonades naast elkaar. Bedek ze met vershoudfolie en sla het vlees met de bodem van een steelpan iets platter. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Haal de karbonades eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door paneermeel dat is gemengd met de oregano en Parmezaanse kaas. Druk de paneerlaag een beetje aan.
  • 3 Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees 5-6 minuten per kant.
  • 4 Verwarm de bonen met de tomatenblokjes op sap, knoflook en laurierblaadjes zonder te koken.
  • 5 Serveer de karbonades met plakjes citroen, een pluk rucola en de borlottibonen.

bereidingstip

Neem in plaats van haas- of ribkarbonades ongepaneerde schnitzels.. Milanezen gebruiken kalfs- in plaats van varkensvlees en zijn royaal met de boter.. Vervang borlottibonen door bruine bonen, witte bonen of tuinbonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 52 gram