voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Coteletto alla Milanese

Coteletto alla Milanese

ingredi├źnten

4 haaskarbonades

4 ribkarbonades

100 gram bloem

2 eieren

150 gram paneermeel

2 eetlepels oregano

1 theelepel gedroogde oregano

4 eetlepels Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie

50 gram boter

400 gram borlottibonen

400 gram bruine bonen

1 blik tomatenblokjes

2 teentjes knoflook

2 laurierblaadjes

1 citroen

75 gram rucola


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg de karbonades naast elkaar. Bedek ze met vershoudfolie en sla het vlees met de bodem van een steelpan iets platter. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Haal de karbonades eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door paneermeel dat is gemengd met de oregano en Parmezaanse kaas. Druk de paneerlaag een beetje aan.
  • 3 Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees 5-6 minuten per kant.
  • 4 Verwarm de bonen met de tomatenblokjes op sap, knoflook en laurierblaadjes zonder te koken.
  • 5 Serveer de karbonades met plakjes citroen, een pluk rucola en de borlottibonen.

bereidingstip

Neem in plaats van haas- of ribkarbonades ongepaneerde schnitzels.. Milanezen gebruiken kalfs- in plaats van varkensvlees en zijn royaal met de boter.. Vervang borlottibonen door bruine bonen, witte bonen of tuinbonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 52 gram