voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Courgette-garnalenbeignets

Courgette-garnalenbeignets

ingrediënten

1 courgette

50 gram garnalen

1 ei

4 eetlepels koolzuurhoudend bronwater

50 gram bloem

1 mespunt bakpoeder

1 liter zonnebloemolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de courgette met de garnalen. Klop het eiwit met een snufje zout tot stijve pieken.
  • 2 Klop de eidooier met 1 eetlepel mineraalwater en peper goed los en klop de bloem en het bakpoeder erdoor. Klop dan de rest van het mineraalwater erdoor tot een glad beslag.
  • 3 Verhit de olie tot 180°C. Schep het beslag door de groenten en garnalen en spatel het eiwitschuim voorzichtig erdoor.
  • 4 Schep met 2 lepels of een ijsschep gelijke delen van het beslag in de hete olie. Frituur de beignets met maximaal 4 stuks tegelijk, als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
  • 5 Laat iets afkoelen op keukenpapier en serveer warm.

wijnadvies

Schenk een rijke, volle wijn bij de courgette-garnalenbeignets met een vet mondgevoel, zoals Hardy’s VR Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 7 gram