online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Courgette met blauwe-kaassoufflé en grove pestosaus

Courgette met blauwe-kaassoufflé en grove pestosaus

ingrediënten

2 courgettes

1 eetlepel olijfolie

2 sjalotjes

1 eetlepel bloem

4 eetlepels melk

150 gram blauwe kazen

2 eieren

20 gram basilicumblaadjes

1 teentje knoflook

1 eetlepel pijnboompitten

6 eetlepels olijfolie


  • 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze tot een centimeter vanaf de schil uit met een lepeltje. Leg de courgettes in een ovenschaal.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem loslaat.
  • 3 Voeg de warme melk toe en roer op een lage stand tot een gebonden saus. Roer de blauwe kaas erdoor en neem de pan van de warmtebron.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers één voor één door de kaassaus.
  • 5 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep ze voorzichtig door de kaassaus. Verdeel deze massa over de courgettes en bak ze in circa 20 minuten gaar en bruin.
  • 6 Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto met de staafmixer tot een grove saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettes op borden en druppel er een paar lepeltjes pesto over.

wijnadvies

Vanwege de pesto zeker lekker met Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. En als u in Italiaanse sferen wenst te blijven, is een uitstapje naar de Pinot Grigio ook de moeite waard.


voedingswaarde

energie 415 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 15 gram