voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Courgettebootjes gevuld met kaas

Courgettebootjes gevuld met kaas

ingrediënten

2 courgettes

2 eetlepels olie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 kleine ui

100 gram kruidenroomkaas

100 gram roomkaas

20 gram pijnboompitten

8 plakjes ontbijtspek


  • 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • 3 Schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover.
  • 5 Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met rijst en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram