voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Courgettebootjes gevuld met kaas

Courgettebootjes gevuld met kaas

ingrediënten

2 courgettes

2 eetlepels olie

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 kleine ui

100 gram kruidenroomkaas

100 gram roomkaas

20 gram pijnboompitten

8 plakjes ontbijtspek


  • 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • 3 Schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover.
  • 5 Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met rijst en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram