voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Courgettecake met walnoten

Courgettecake met walnoten

ingrediënten

350 gram courgettes

2 grote eieren

125 milliliter zonnebloemolie

120 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 sinaasappel

300 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels kaneelpoeder

1 mespunt nootmuskaat

100 gram rozijnen

100 gram walnoten


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de geraspte courgette in een zeef en laat uitlekken.
  • 2 Klop intussen met een mixer in een grote kom de eieren, olie, basterd-, vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp circa 5 minuten luchtig.
  • 3 Druk voorzichtig nog wat vocht uit de geraspte courgette en roer de courgette door het eimengsel.
  • 4 Meng in een aparte kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Roer het bloemmengsel door het courgettemengsel en meng tot een egaal beslag.
  • 5 Voeg de rozijnen en walnoten toe en giet het mengsel in het cakeblik. Bak de courgettecake in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.

wijnadvies

De milde witte Zuydpunt Chenin Viognier sluit heerlijk aan bij deze cake.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 9 gram