voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Courgettecake met yoghurt en citroen

Courgettecake met yoghurt en citroen

ingrediënten

250 gram zachte boter

150 gram witte basterdsuiker

3 eieren

1 citroen

100 milliliter volle yoghurt

1 courgette

250 gram zelfrijzend bakmeel


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtige witte crème.
  • 3 Voeg de citroenrasp, -sap en de yoghurt toe en klop tot alles goed is gemengd. Roer met een lepel de courgette erdoor en breng op smaak met een snuf zout.
  • 4 Zeef het bakmeel boven de kom en klop het er snel door.
  • 5 Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 1 uur gaar.
  • 6 Neem de courgettecake uit de oven en laat even afkoelen. Stort de cake op een schaal en laat helemaal afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 7 gram