online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Courgettefrittata

Courgettefrittata

ingredi├źnten

2 courgettes

8 eieren

200 gram ricotta

1 eetlepel verse rozemarijn

100 gram Parmezaanse kaas

8 gedroogde tomaten op olie

3 eetlepels olijfolie

1 focaccia

1 ciabattabrood

1 potje pesto


  • 1 Kook of stoom de courgette in 2-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog.
  • 2 Meng de eieren met de ricotta, rozemarijn, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Schep de courgette en tomatenreepjes erdoor.
  • 3 Verhit de olie in een ruime koekenpan en giet het ei-courgettemengsel erin. Bak de frittata zachtjes circa 6 minuten met een deksel op de pan en circa 5 minuten zonder deksel.
  • 4 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Snijd de frittata in punten en serveer met het brood en de pesto.

bereidingstip

Bestrooi de frittata als de bovenkant begint te stollen met de Parmezaanse kaas en zet even onder een hete ovengrill.


voedingswaarde

energie 740 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 39 gram