voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Courgettesalade met kaas en krieltjes

Courgettesalade met kaas en krieltjes

ingredi├źnten

400 gram belegen boerenkaas

600 gram krieltjes met schil

4 courgettes

100 milliliter olijfolie

75 gram rucola

1 citroen

handje verse basilicum

2 teentjes knoflook

grof bruinbrood


  • 1 Rasp 75 gram van de kaas en snijd de rest in reepjes of blokjes.
  • 2 Kook de krieltjes met zout in 15-20 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze eventueel. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 1 minuut per kant.
  • 3 Schep de reepjes kaas, krieltjes, courgette, rucola, 50 ml olijfolie, het citroensap, zout en peper luchtig door elkaar. Bestrooi met de geraspte kaas en basilicum.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met de knoflook en serveer deze knoflookolie met brood bij de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 36 gram