voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Courgettesalade met kaas en krieltjes

Courgettesalade met kaas en krieltjes

ingredi├źnten

400 gram belegen boerenkaas

600 gram krieltjes met schil

4 courgettes

100 milliliter olijfolie

75 gram rucola

1 citroen

handje verse basilicum

2 teentjes knoflook

grof bruinbrood


  • 1 Rasp 75 gram van de kaas en snijd de rest in reepjes of blokjes.
  • 2 Kook de krieltjes met zout in 15-20 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze eventueel. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 1 minuut per kant.
  • 3 Schep de reepjes kaas, krieltjes, courgette, rucola, 50 ml olijfolie, het citroensap, zout en peper luchtig door elkaar. Bestrooi met de geraspte kaas en basilicum.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met de knoflook en serveer deze knoflookolie met brood bij de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 36 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier